משרד עורך- דין ליאור בלילי

משרד עורך דין – ליאור בלילי

הליך פשיטת הרגל הוחלף על ידי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח 2018 אשר נכנס לתוקף בחודש ספטמבר בשנת 2019. חוק זה שינה את כללי המשחק תוך יצירת שינוי בסדרי הדין, – שיקום חייבים ותאגידים, הבחנה בין יחידים "תמימים" לבין יחידים שהסתבכו כלכלית בחור תום לב, וחלוקת הכספים שנצברו לנושים.
הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי הינו "נעים" יותר מפקודת פשיטת הרגל .

האם הליך זה מתאים לכל חייב?

אדם המכריז על פשיטת רגל, יכול להגיע לפתרון, במיוחד אם מדובר על אדם שנחשב כחדל פירעון. הכוונה לאדם שאינו יכול לשלם את חובותיו, אינו עומד בנטל התשלומים שנקבעו לו  בלשכת ההוצאה לפועל. מטרת ההליך הוא כינוס נכסיו של החייב, למכור אותם ולהשתמש בכספי המכירה של נכסי החיי  לכיסוי כל חובותיו.קיימים מקרים, אשר החייב יוכל לקבל הפטר וכך, יוכל לפתוח דף חדש בחייו. חשוב לציין, כי פקודת פשיטת הרגל, מטילה כמה הגבלות על החייב אשר מתחיל בהליך זה. לפני פנייה להליך יש לזכור שירותים של עורך דין המתמחה בתחום, אבל יבחן את המצב וימליץ ללקוח לפנות להליך המתאים ביותר ללקוח.

מי יכול לפתוח בהליך?

כיום לא ניתן לפתוח בהליך מכוח פקודת פשיטת רגל אלה מכוח חוק חדלות פירעון. ההליך נפתח לבקשת החייב או הנושה.

הגבלות על חייב בהליך:

  • פיקוח על החייב.
  • פושט רגל, מנוע מלייסד תאגיד או כגל עניין בתאגיד למשך 5 שנים מיום קבלת ההפטר.
  • כנ"ל אמור גם לגבי פתיחת חברה בע"מ, חייב שהצהיר כי הוא פושט רגל והחל בהליכים, מנוע מלפתוח חברה בע"מ למשך 5 שנים.
  • במקרים רבים חייב שהחל בהליכי פשיטת רגל אינו יכול להיות עוסק מורשה.
  • החייב או פושט הרגל, לא יוכל להתנהל בבנק עם שיקים או כרטיסי אשראי (לקוח מוגבל בבנקים).
  • פושט רגל, יהיה מנוע מלצאת את גבולות ישראל עד לתשלום מלוא חובותיו אלה באישור בית משפט.

האם רק בעלי עסקים יכולים להכריז על פשיטת רגל?

יש לדעת, כי לא רק בעלי עסקים יכולים להכריז על עצמם כפושטי רגל כי אם גם אדם בגיר, אשר צבר חובות בסכום כולל של 15,000 ₪, יכול להגיש בקשה. יש להבדיל בסין הליך של פירוק חברות לבין הליך פשיטת הרגל. מחד גיסא, הליך פשיטת רגל, יכול להעניק יתרונות לחייב שחובו עומד על סכום גבוה, מה שיאפשר לו ליהנות משקט מצד נושיו, היעדר הליכי גבייה, עיקולים והתנהלות כלכלית טובה יותר, אך מאידך גיסא, יהיו על החייב כל ההגבלות עד לפירעון חוב עד לקבלת צו ההפטר.

תנאים מקדימים להליך?

פקודת פשיטת רגל (נוסח חדש) תש"ס 1980, קובעת כי בכדי שאדם יכריז על עצמו כחייב, עליו לעמוד בתנאים מצטברים כגון:

  • החייב הוא מעל ל-18 שנים.
  • מקום מגוריו בישראל.
  • ניהל את עסקיו במדינת ישראל.
  • חייב יחיד, שחובו עולה על  17,540 ₪.

על החיי או  על נושיו, להגיע לביהמ"ש ולהגיש צו כינוס נכסי החייב, כאשר מטרה זו היא כפולה, המטרה הראשונה היא הגנה על נכסי החייב מפני נושיו אשר מעוניינים לממש את חובם באמצעות לשת ההוצל"פ. המטרה השנייה היא, להגן על נכסי החייב מפני החייב עצמו, כך שלא יעלים את נכסיו או יעביר אותם על שם  אחד מקרבי משפחתו. בשלב זה, כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) מטעם ביהמ"ש, ייתן צו זמני על נכסי החייב.

בכדי שנושה יבקש להכריז על חייב שפושט רגל עליו להוכיח כי:

  • סכום החוב לנושה היה גבוה מ-86,532 ₪ (נכון לשנת 2016).
  • במידה ומדובר בנושים ולא בנושה יחיד,סך כל החובות שהחייב חייב להם היה צריך להיות גבוה מ-86,532 ₪.
  • סכום החוב צריך להיות קצוב.
  • הנושה יצטרך להוכיח כי נעשו ע"י החייב מעשה פשיטת רגל.
  • החייב הוא בעל זיקה למדינת ישראל.
  • במקרה שמדובר בנושה מובטח-עליו לציין בבקשה שיגיש כי הוא מוכן לוותר על הבטוחה לטובת כלל הנושים, במידה והחייב יוכרז כפושט רגל ולתת הערכה לשווי הבטוחה.

סכום אגרת ביהמ״ש למכריז על פשיטת רגל

כאשר חייב מגיש בקשה להליך פשיטת רגל, עליו לשלם אגרת בימ"ש על סך של 1600 ₪, אשר תשולם באמצעות החייב, כך שימשיך בהליך פש"ר. ניתן לשלם את האגרה בדואר ישראל, או באמצעות בנק טפחות. על החייב להביא עימו תעודת זהות ואת מספר תיק פשיטת הרגל, על מנת שניתן יהיה לשלם את האגרה. ישנה אפשרות נוספת לתשלום האגרה והיא באמצעות תשלום מקוון באינטרנט. יש לפעול לפי ההנחיות כגון: הזנת מס' התיק של פשיטת הרגל. ניתן לשלם את האגרה באמצעות העברה בנקאית שהיא עוד אופציה של התשלום. חשוב לדעת, כי דמי האגרה אנם ניתנים להחזר, גם אם הליך זה יבוטל מאי איזו שהיא סיבה, כך שיש לוודא כי כל הדרישות מתקיימות, על מנת להימנע מהפסקת ההליך לאחר תשלום האגרה בפועל.

עצה חשובה לפני פתיחת ההליך:

מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון, הבקיא היטב בתחום, לפני שמתחילים בהליך זה. הסיבה היא  כי הליך זה הוא מורכב ואינו מתאים לכל אחד. עורך דין חדלות פירעון, מכיר היטב את ההליכים ויכול לייעץ לחייבים באיזו דרך ניתן לפעול, על מנת שנכסיו לא ייפגעו, הסדר צוו תשלומים ועוד הליכים אשר יקלו על החייב.

את הליך פשיטת הרגל החליף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח 2018 אשר נכנס לתוקף בחודש ספטמבר בשנת 2019. חוק זה שינה את כללי המשחק תוך יצירת שינוי בסדרי הדין, שיקום חייבים ותאגידים, הבחנה בין יחידים "תמימים" לבין יחידים שהסתבכו כלכלית בחור תום לב, וחלוקת הכספים שנצברו לנושים.
הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי הינו הליך "נעים" יותר מפקודת פשיטת הרגל .

חשוב לשכור שירותים של עורך דין  לפשיטת רגל אשר מתמחה בחוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי.
עורך דין ליאור בלילי ישמח לסייע עד למצב של מחיקת חובות.

לחייג לחץ כאן דילוג לתוכן לחייג לחץ כאן דילוג לתוכן