משרד עורך- דין ליאור בלילי

משרד עורך דין – ליאור בלילי

הסדר חוב מול ההוצאה לפועל

הוצאה לפועל היא אמנם גוף הנתפס כמאיים אך הוא פועל מתוקף חוק ועל פי צווי בית משפט. בשנים האחרונות נערכו שינויים בהגדרות החוק וכיום הסדרי החוב מטעם ההוצאה לפועל נוחים יותר למי שמוגדר כחייב.

ההוצאה לפועל תפקידה 

ההוצאה לפועל היא זרוע ביצועית בתוך משרד המשפטים שתפקידה המוגדר בחוק הוא להביא לידי מימוש פסקי דין העוסקים בהחזרת חובות לידי הנושים באמצעות פסיקה של בית משפט. החוק הנוגע להסדרי חוב במסגרת הביטוח הלאומי עודכן ב2019 וקיום הסדרי פשיטת רגל שהיו מקובלים כבר לא מתקיימים. היות שההליך הוא משפטי בעיקרו מומלץ לנהל אותו באמצעות  עורך דין הוצאה לפועל.

סוגי ההסדרים האפשריים בהוצאה לפועל   

בכל שלב של עבודה וניסיון להגיע להסדר חוב בהוצאה לפועל חשוב לקבל ליווי מקצועי של עורך דין הסדר חוב בשל הצורך להקפיד על ביצוע ההליכים בצורה מדויקת, כזאת שלא תוכל לבוא כנגד החייב בעתיד. כאשר קיים תיק בהוצאה לפועל, למעשה העובדות ידועות, גובה החוב, מי הם הנושים וכל שאר המידע הרלוונטי. עכשיו באמצעות עורך דין הוצאה לפועל צריך למצוא את המהלך הנכון ביותר. 

הסדר חוב ישיר

במידה ויש אפשרות לחייב להגיע להסדר מוסכם מול הנושים שלו באמצעות עורך דין הסדר חוב יש לכך משמעויות חשובות כלפי החייב. במידה ונפתח תיק בהוצאה לפועל, לאחר אישור בית משפט להסדר החוב, ייסגר התיק. כמו כן ההסתכלות של גורמים נוספים דוגמת בנקים, חברות אשראי או נושים אחרים תהיה חיובית יותר. אפשרות של הסדר חוב ישיר אפשרית בכל שלב, עוד בטרם פתיחת התיק בהוצל"פ או לאחריה. 

צו תשלומים – תהליך מובנה של ההוצאה לפועל 

אפשרות נוספת העומדת בפני חייב היא האפשרות לבקש צו תשלומים באמצעות עורך הדין המייצג אותו על ידי בקשה לצו תשלומים שמטרתו לקצוב את התשלומים החודשיים הקבועים שעל החייב להחזיר. במהלך הבקשה על עורך הדין להציג את שלל הטיעונים והנימוקים להצדקת הצו. בעת הבקשה החייב פורס את כלל החובות וכן את פירוט חשבון הבנק ותלושי השכר שלו על מנת להוכיח לבית המשפט את רצינות הבקשה. חשוב לציין שעד שלא התקבל אישור מבית המשפט, כלל ההליכים אשר ננקטו נגד החייב ובהם עיכוב יציאה מהארץ, עיקולים על חשבונות ועוד נשארים בתוקף.

חדלות פרעון

הליך חדלות פירעון הוא הליך שבו למעשה החייב לא יכול לעמוד בהחזרים החודשיים הנדרשים. זהו הליך המקביל להליך פשיטת הרגל שהיה מקובל בעבר. זהו לרוב הפתרון האחרון שבוחרים בו. במהלך ההליך יקבע לחייב סכום אותו יהיה צריך להחזיר בכל חודש למשך תקופה קצובה של עד שלוש שנים ( ארבע שנים במקרים חריגים )  ובסיומם יקבל הפטר. הליך חדלות פירעון מציב מגבלות קשות מאד על החייב.

לחייג לחץ כאן דילוג לתוכן לחייג לחץ כאן דילוג לתוכן