משרד עורך- דין ליאור בלילי

משרד עורך דין – ליאור בלילי

תביעת חוב חדלות פרעון - מורה נבוכים

תביעת חוב חדלות פרעון קוראת כאשר נושה פותח בהליכים. תביעה זו, מוגשת באמצעות נושה שהוא למעשה בעל הזכות לקבלת חלק מהכספים אשר נמצאים בקופת הנשייה. את תביעת החוב, ניתן יהיה לברר ע"י הנאמן שהוא עורך דין, או רואה חשבון חיצוני שמונה ע"י רשם חדלות הפירעון. על הנושה או הנושים, למלא טופס תביעת חוב באתר של הממונה על חדלות הפירעון. על הנושה להסתמך בתביעתו במסמכים אשר מבססים את החוב שעומד כלפי החייב, באם לא  יראה מסמכים אשר מעידים על החוב, תביעתו עשויה להידחות.  יש לבדוק את הפרטים של התביעה, כלומר: פרטי החייב, סכום החוב, אם חלק מהחוב הוחזר, זכות הקיזוז של הנושה, באיזה חוב מדובר, אם כללי, דחוי, או חוב שיש לו זכות קדימה.
הגשת תביעת חוב הינה תביעה לכל דבר ועיניין ,לכן חשוב לפנות לעו"ד אשר מתמחה בתחום אשר יגיש כתב תביעה מנומק ומפורט. ההכרעה בתביעת החוב הינה סכום הכסף אותו תקבלו מהחייב בתום ההליך, בהתאם לחלוקת דבידנט מקופת הכינוס, ולכן ישנה חשיבות רבה לניסוח וכתיבת כתב התביעה.

כיצד מגישים את תביעת החוב בהליך חדלות פרעון?

על מנת להגיש תביעת חוב בהליכי חדלות פירעון, יש להגיש באמצעות הנושה של מי שנמצא בהליך דלות הפירעון. חשוב לדעת, כי את תביעת חוב יש להגיש במהלך תקופת הביניים אשר מתחיל מיד עם המצאת צו לפתיחת ההליכים ולא יאוחר מתום 6 חודשים ממתן צו לפתיחת ההליכים. במידה והנושה לא יוכל מאי איזו שהיא סיבה להגיש את  תביעת החוב במועד הנקוב ע"פ החוק, יהיה רשאי הנושה להגיש בקשה לארכת מועד להגשת תביעת החוב וכן, עליו יהיה לנמק את הסיבות לעיכוב התביעה ולאמת את בקשתו בתצהיר המתאים.

למה יש לשים לב לפני הגשת תביעת חוב בהליך של חדלות פרעון?

לא אחת קורה שהנושים, לא שמים לב למועדים של  הגשת תביעת חוב בהליכי חדלות פירעון מה שגורם לכך שהחייב יקבל הפטר מהחוב, מבלי שהנושה יקבל את כספו מקופת הנשייה. יש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בחדלות פירעון, היות והתגובה לתביעה עשויה להיות מכרעת לשאלה, אם תביעת החוב תתקבל, או לא תתקבל. יש לבדוק כי הנאמן בדק את תביעת החוב בהתאם לדרישות החוק והפחית את הריביות וההצמדות.

האם תביעת החוב נדחתה? הכרעה בתביעת החוב אינה לשביעות רצונכם - מה עושים?

במידה והגשת  תביעת חוב בהליכי חדלות פירעון נדחתה או שההכרעה אינה מקובלת על הנושה, ניתן יהיה להגיש ערעור לבימ"ש תוך 45 ימים מרגע קבלת החלטת הנאמן. יש למסור את הערעור לחייב, לנאמן ולממונה, כאשר יידרש להתייחס לערעור הנושה ולפרט את הנימוקים אשר בגינם נדחתה תביעת החוב. הנאמן יידרש להעביר לנושה את תגובתו לערעור תוך 15 ימים ממועד קבלת הערעור.

הגשתם תביעת חוב בהליכי חדלות פרעון מה קורה לאחר ההגשה?

כאשר הנאמן יסיים לבדוק את תביעת החוב הוא זה שיהיה אחראי לקביעת סכום החוב וכגן, יחליט מה חלקו של הנושה בחוב. הנושה יקבל דיבידנד מתוך קופת הנשייה שבה כונסו נכסיו של החייב. חשוב לציין, כי רק בסיום שלב השיקום הכלכלי של בחייב במסגרת הליך חדלות הפירעון, כספי החוב של החייב, יחולקו בפועל, ע"פ החלק היחסי שקבע הנאמן ובכפוף לסדר הנושים הקבוע בחוק. לרוב, מדובר על נושים רבים שהם בעלי סדר עדיפות משתנה. לדוגמא נושים מובטחים שהם בעצם נושים שטרם הליך חדלות הפירעון קיבלו ערובה לפירעון החוב,חוב מזונות ,חוב לעובדים, קרן חוב מע"מ ועוד, כך שנושים אלה נמצאים בקדימות בסדר הנשייה וחובם הוא בדין קדימה.

לסיכום:

ההליכים של חדלות פירעון הינם מכח חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע״ח–2018 ותקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע״ט–2019. לעיתים ההליכים ארוכים ואפילו מורכבים וישנם נושים בעלי עדיפויות שונות. במידה וקיים חוב כלפיכם, יש להגיש תביעת חוב בהליכי חדלות פירעון כמה שיותר מוקדם, כך שתבטיחו לעצמכם את כספיכם בחזרה. את התביעה(תביעות חוב חדלות פירעון או פשיטת רגל), מומלץ להגיש באמצעות עורך דין הבקיא בהליך חדלות פירעון שייצג נושים בהצלחה.

חשוב לשכור עו"ד מקצועי אשר יכתוב את תביעת החוב באופן מפורט, כתיבה מקצועית תעלה את סיכויי ההצלחה בתביעה.

עו"ד ליאור בלילי יסייע לך להגיש תביעת חוב באופן מקצועי ומהיר .
תביעת חוב חדלות פרעון הינה תביעה אדר מוגשת כאשר החייב מצוי בהליכי חדל"פ ישירות לנאמן.
את תביעת החוב יש להגיש עד 6 חודשים מיום המצאת צו לפתיחת ההליכים.
במידה וחלף 6 חודשים ממועד מסירת צו לפתיחת הליכים ניתן להגיש בקשה ארכה להגשת תביעת חוב.
הנאמן בוחן את התביעה ומכריע בה. על הכרעת הנאמן ניתן לערער עד 45 יום לבית המשפט.
ישנם המלצות רבות על עורך דין ליאור בלילי

החלטת בית משפט. תביעות חוב חדלות פרעון
לחייג לחץ כאן דילוג לתוכן לחייג לחץ כאן דילוג לתוכן